Hvis du tager på kursus hos os, kan der være være flere muligheder for at søge om økonomisk støtte til din efteruddannelse.
VEU-godtgørelse er en kompensation fra staten, som gives til virksomheder, der betaler sine medarbejderes AMU-kursus. Din virksomhed kan modtage VEU-godtgørelse for den tid du er væk fra dit arbejde for at blive klogere, hvis du opfylder et af følgende krav:
Hvordan søger du om VEU-godtgørelse?
Selvom det er din virksomhed, der modtager VEU-godtgørelsen, er det dig, der skal ansøge om den, når du tilmelder dig kurset. Hvis du allerede er tilmeldt og ikke har fået søgt VEU-godtgørelse, kan du logge på voksenuddannelse.dk, og ansøge om VEU-godtgørelsen her. Du skal dog have ansøgt om VEU-godtgørelse inden kursusstart.
Hvis du opfylder et af følgende krav og er tilmeldt et AMU-kursus, kan du søge om befordringstilskud:
Læs mere om gældende regler på uvm.dk
Tilskud til befordring beregnes ud fra afstanden fra din bopæl (folkeregisteradresse) til kursusstedet. Det betyder ikke noget, om du selv kører i bil, tager offentlig transport mv.
Hvis du tager frem og tilbage hver dag (daglig befordring), kan du få tilskud til befordring for de kilometer, der ligger ud over 24 km, dog højst 576 km pr. dag. Er du indkvarteret under kurset, kan du få tilskud til befordring på de dage, du rejser ud og hjem.
Foregår kurset flere steder samme dag, beregnes tilskuddet ud fra den kursusadresse, der ligger længst væk fra din bopæl.
Du kan ikke få tilskud til befordring for hele dage, hvor du har fjernundervisning, eller hvor undervisningen foregår på din arbejdsplads.
Du er berettiget til tilskud til kost og logi hvis du har mere end 60 km transport fra din bopæl (folkeregisteradresse) til kursusstedet eller hvis det er uhensigtsmæssigt at du kører frem og tilbage. Tilskuddet er højst på 550 kr. pr. overnatning inklusiv kost.
Hvordan søger du om tilskuddet?
Du skal søge om tilskud til kost og logi når du tilmelder dig dit AMU-kursus. Hvis du allerede har tilmeldt dig, kan du logge ind på voksenuddannelse.dk igen og ansøge. Du skal søge om tilskuddet inden kursusstart. Ved første kursusdag modtager du en blanket, som du skal udfylde og aflevere i receptionen.
Du har mulighed for at overnatte på vores kursuscenter på Rugårdsvej 286. Her har vi værelse og mulighed for at købe morgenmad. Send en mail til kurser@tietgen.dk hvis du vil vide mere. Hvis du overnatter andre steder, skal du komme med dokumentation for din overnatning og evt. udlæg til kost.
Hvis du er ansat på en overenskomst, så er der stor sandsynlighed for, at du har ret til betalt efteruddannelse i din arbejdstid gennem en kompetencefond. Der findes et hav af brancheorganisationer og kompcetencefonde, som du kan dykke ned i. Vi lister her de mest anvendte op:
Den Kommunale Kompetencefond
Den Regionale Kompetencefond
Den Statslige Kompetencefond
Dansk Industri, HK Handel og HK Privat
GLS-A, 3F og Dansk Metal
Industriens Kompetenceudviklingsfond
Transportens udviklingsfond
Bygge- og anlægsbranchens udviklingsfond
Hvis du er kursist på et af vores FVU-tilbud eller på vores ordblindeundervisning og er i arbejde, kan du søge om SVU. SVU er en uddannelsesstøtte, der giver dig mulighed for at tage efteruddannelse i arbejdstiden.
Du kan få SVU hvis du:
Du skal søge SVU på svu.dk.