Velkommen til vores kursusportal

Bæredygtighed og grøn omstilling

Bæredygtighed og grøn omstilling for virksomheden

Bæredygtighed og grøn omstilling for virksomheden er et forløb, der sætter ord og handlinger på bæredygtighed og grøn omstilling i hele virksomheden. Du skal betragte kurset som første skridt på rejsen til en grønnere virksomhed.

Bæredygtighed og grøn omstilling for virksomheden er et modulopbygget kursusforløb, hvor hvert modul kan tages enkeltvis eller som en samlet pakke. Vælger du den samlede pakke, skal du igennem de 5 moduler, som står beskrevet længere nede.

De enkelte kurser er målrettet alle ansatte i SMV-virksomheder fra produktion og administration til ledelse.

ESG_Colourbox
Design uden navn (14)
Moduler

Praktisk information

Du kan vælge, om Bæredygtighed og grøn omstilling for virksomheden skal være et led i en samlet proces i forhold til at få øget viden og praktiske redskaber til arbejdet med den grønne omstilling i virksomheden. Hvis du vælger denne løsning, tager du hele pakken, og virksomheden arbejder videre med de enkelte emner mellem modulerne.

Du kan vælge, om det enkelte modul skal være en 2-dages virksomhedsrettet workshop, hvor du både får viden om modulets emner og arbejder med emnet i praksis. Dette betyder, at du på workshoppen arbejder med din egen virksomhed og arbejdsopgaver ud fra modulets emne og den viden, du har tillært.

Du kan også vælge, om det enkelte modul blot skal være en 1-dags introduktion til virksomheden i et konkret emne, hvor du får viden om emnet og derefter tager den nye viden med tilbage på arbejdspladsen og arbejder videre på egen hånd.

Bæredygtighed_Colourbox
Modul 1

De 17 verdensmål og virksomheden

På modul 1 vil du få viden om de 17 verdensmål og inspiration til, hvilke verdensmål, der passer ind i din virksomhed og hvordan virksomheden kan arbejde med de enkelte mål.

Tryk på et af de nedenstående links og læs mere:

Design uden navn
Modul 2

Bæredygtighed

På modul 2 vil du få viden om, hvad begrebet bæredygtighed betyder, og hvordan bæredygtighed og ‘Den tredobbelte bundlinje’ hænger sammen.

Tryk på et af de nedenstående links og læs mere:

Design uden navn (12)
Modul 3

Cirkulær økonomi

På modul 3 vil du få inspiration til, hvordan din virksomhed kan arbejde med cirkulær økonomi som forretningsudvikling. Du vil her have fokus på, hvordan virksomheden kan anvende og genanvende de ressourcer, der flyder gennem virksomheden.

Tryk på et af de nedenstående links og læs mere:

Design uden navn (11)
Modul 4

Bæredygtig forretningsforståelse

På modul 4 vil du blive introduceret til, hvordan man kan integrere grønne initiativer i alle dele af værdikæden. Du vil få indsigt i den bæredygtige forretningsmodel, og hvordan den kan fremme din indsats for at gøre alle værdikædens elementer mere grønne.

Tryk på et af de nedenstående links og læs mere:

Go green, business meeting and people on tablet screen for sustainable project, eco friendly investment and growth. Paperless or vegan presentation, sustainability and man speaker speaking to clients
Modul 5

Kommunikation af virksomhedens grønne tiltag

På modul 5 vil du forbedre din forståelse af, hvordan du kan navigere i virksomhedens grønne omstilling uden at overskride grænsen og risikere beskyldninger for greenwashing. Du vil også lære at anvende storytelling som et markedsføringsværktøj for virksomhedens grønne omstilling.

Tryk på et af de nedenstående links og læs mere: