Jeg har lært at læse med ørene og hører rigtig mange lydbøger. Det gør, at jeg bedre kan forstå det, jeg læser.
Kristoffer Juul Nielsen
Jeg har lært at bruge alle de tekniske hjælpemidler, som hjælper mig i min hverdag
Quinnie Terttu Stolt Rautalammi
Jeg var meget utilfreds med at være ordblind, men underviserne hjalp mig og gav mig nøglen til at få det rigtig godt
Patrick Alexander Adeltoft
Ordblindhed (eller dysleksi) er en læse-skrivevanskelighed, hvor man har problemer med at forbinde bogstaver med deres lyd. Det kan gøre det meget svært at læse, skrive og stave.
Ca. 7 pct. af befolkningen er ordblinde. Ordblindhed har intet med intelligens at gøre. Med den rette hjælp og it-støtte, behøver ordblindhed ikke at være en begrænsning for hverken uddannelse eller job.
Du skal være berettiget til ordblindeundervisning og have en gyldig ordblindetest for at deltage i undervisningen. Hvis du ikke allerede har lavet testen, starter du med at lave den hos os. Det er helt gratis.
Samtidig skal du være fyldt 25 år. Er du ikke fyldt 25 år, skal du leve op til ét af følgende krav:
Tag kontakt til vores ordblinde-visitator Pernille Larsen. Hun hjælper dig med at få en tid til ordblindetest og med at komme i gang på et af vores ordblindehold.
Alle ordblindekurser sammensættes individuelt ud fra netop dine behov. Derfor skal du kontakte en af vores vejledere, som hjælper dig med at finde det helt rette forløb til dig.
Vores undervisning kører hele tiden, så du kan starte, når du vil. Vores vejledere hjælper dig med at sammensætte et forløb, som passer til dig.
Dagshold
Mandag: 8.30 – 13.45
Tirsdag: 8.30 – 13.45
Onsdag: 8.30 – 13.45
Torsdag: 8.30 – 13.45
Aftenhold
Tirsdag: 17.30 – 19.00
Du skal bruge mellem 3 - 26 timer om ugen. Din undervisning kan tilrettelægges som et kort intensivt kursus eller som et længerevarende forløb. Det aftaler du med vores vejledere inden opstart.
Din underviser tilrettelægger ordblindekurset ud fra dine behov. Et typisk ordblindekursus hjælper dig med at blive bedre til at læse eller stave i hverdagssituationer:
I løbet af kurset hjælper vi dig også med at søge hos kommunen om hjælpemidler til dine udfordringer i dagligdagen.
Det er gratis at gå til ordblindeundervisning.
Vores ordblindeundervisning foregår på Seebladsgade 12 i Odense C – cirka 10 minutters gang fra Odense Banegård.
Daghold
Mandag: 8.30 – 13.45
Tirsdag: 8.30 – 13.45
Onsdag: 8.30 – 13.45
Torsdag: 8.30 – 13.45
Aftenhold
Tirsdag: 17.00 – 19.30
Statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) er en uddannelsesstøtte, der giver dig mulighed for at efter- og videreuddanne dig i arbejdstiden.
Enten får du SVU som kompensation for din løn, eller din arbejdsgiver modtager SVU som erstatning for din arbejdskraft.
SVU kan søges efter gældende regler til dig som medarbejder, der modtager Ordblindeundervisning (OBU) på TietgenSkolen. På FVU svarer SVU til 100 % af den højeste dagpengesats.